Tiina Nopola ja Sinikka Nopola

Sisarukset Sinikka (1953–2021) ja Tiina Nopola ovat luoneet yhdessä suomalaisen lastenkirjallisuuden supersuositut hahmot: Risto Räppääjän kumppaneineen sekä monien rakastamat Heinähatun ja Vilttitossun. Kirjojen rikas kieli ja hauska tilannehuumori viehättävät kaikenikäisiä lukijoita. Ne sopivat erinomaisesti ääneen luettaviksi!

Risto Räppääjä on valloittanut valokankaat, teatterilavat ja on tuttu myös television animaatiosarjasta. Viimeisin Risto Räppääjä -kirja on vuonna 2023 ilmestynyt Risto Räppääjä ja viileä Venla. Teos perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan alkuperäiseen elokuvakäsikirjoitukseen, jota ohjaaja Mari Rantasila on ollut mukana kehittämässä.

Risto Räppääjiä on lisäksi käännetty jo lähes 20 kielelle. Risto naurattaa siis myös Japanissa, Turkissa, Espanjassa sekä Kiinassa.

Risto Räppääjien nykyinen kuvittaja Christel Rönns on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Hän asuu ja työskentelee freelance-kuvittajana ja graafisena suunnittelijana Helsingissä. Rönns on palkittu Finlandia Junior -palkinnolla vuonna 2012.