Osta Risto Räppääjä -kirjat verkkokaupasta tai kuuntele äänikirjat esim. BookBeatista tai Storytelistä.

Hetki lyö, Risto Räppääjä

Riston rummutuksella on seuraamuksia!

Risto Räppääjä asuu tätinsä Rauhan kanssa, ja hänen lempipuuhaansa on rumpujen päristely. Riston rummuttaminen ei miellytä kaikkia talon asukkaita ja Räppääjien postiluukusta alkaa tipahdella outoja uhkauksia. Säikky Rauha-täti on valmis uskomaan, että kirjelaput tulevat alakerran herra Lindbergiltä, mutta Risto huomaa oudon hahmon ylimmän kerroksen ikkunassa.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja kauhea makkara

Risto ja Rauha-täti seikkailevat ulkomailla!

Rauha on puhelinmyyjä ja etsii kuumeisesti uutta myyntiartikkelia itselleen. Risto ehdottaa makkaroita ja Rauha tiedusteleekin kaupasta säilyvintä makkaralaatua. Yllättäen se onkin unkarilainen viherpippurimakkara ja niinpä Rauha ja Risto lähtevät ensimmäiselle ulkomaanmatkalle suoraan Budapestin vilinään. Seikkailu suurkaupungissa pakottaa Riston ja Rauhan tilapäisesti huijareiksi ja Rauha joutuu korvaamaan rötöksen tiskaamalla ravintolassa.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja Nuudelipää

Kommellukset ja väärinkäsitykset vainoavat Riston uutta ystävyyttä!

Riston taloon on muuttanut tyttö, Nelli Perhonen. Rauha Räppääjä keksii, että uusi perhe pitää toivottaa tervetulleeksi mustikkapiirakalla, jonka Risto vie korissa Nellille. Koriin on unohtunut kohtalokas, lähettämätön kirje, Rauhan rakkaudentunnustus alakerran herra Lindbergille. Koska allekirjoituksena on ”Ikätoverisi yläkerrasta”, Nelli luulee, että Risto on lähettänyt kirjeen hänelle.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi

Rauha Räppääjän jalka nyrjähtää ja hän joutuu petiin. Risto kysyy: ”Kuka minulle nyt laittaa ruokaa?” Rauha hälyttää apuun serkkunsa Elvi Räppääjän, eläkkeellä olevan pakastaja-pussittajan. Elvi majoittuu keittiöön ja yrittää saada uudenlaisen komennon Räppääjien huusholliin. Hän päättää muun muassa tuhota kaikki pieneliöt, joita olettaa Räppääjillä pesivän. Mutta onko Elvi pelkkä touhottava huusholli-ihminen?

Osta kirja

Risto Räppääjä ja komea Kullervo

Rauha Räppääjä näkee vastapäisen talon parvekkeella siististi pukeutuneen pojan. Hän on Kullervo, poika joka ei sotke vaatteitaan, ei korota ääntään eikä kaiva nenäänsä. Kun Rauha esittelee Kullervon Ristolle ja ”Nuudelipää”-Nellille, kolmiodraama on valmis: Nellin silmät nauliutuvat Kullervon pitkiin ripsiin.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja sitkeä finni

Onko Risto kuohuntavaiheessa?

Rauha Räppääjän serkku Elvi ilmoittaa tulevansa kylään. Rauha-täti haluaa osoittaa ankaralle Elville, että hän on hoitanut Ristoa hyvin, mutta huomaakin Riston leuassa näppylän. Rauhan mielestä Risto on liian nuori saamaan finnejä. Onko Risto kuohuntavaiheessa, onko hänen lapsuutensa jo ohi, Rauha kyselee.

Risto pelkää, ettei naapurin Nelli enää halua olla hänen seurassaan ja tekee kummallisia temppuja peittääkseen näppylän.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja Hilpuri Tilli

Riston kouluun odotetaan sijaista, Hilpuri Tilliä. Rauha Räppääjällä on asiaa kouluun, ja rehtori luulee häntä opettaja Tilliksi. Oikea Hilpuri Tilli on eksynyt matkalla, ja Rauha työnnetään kotitalousluokkaan, jossa istuvat Risto ja Nelli Perhonen. Risto piiloutuu, jotta luokkatoverit eivät saisi tietää höpsön sijaisen olevan Riston sukulainen.

Paljastuuko erikoinen sijainen Hilpuri Tilli? Päättyykö Riston piina koskaan?

Osta kirja

Risto Räppääjä ja villi kone

Rauha Räppääjä uumoilee, että kesästä tulee rauhallinen, sillä Risto istuu päivät pitkät omassa huoneessaan. Rauha-täti tilaa valmispizzoja ja sujauttaa niitä ovenraosta Ristolle. Silloin tällöin huoneesta kuuluu ”oijoijoi”. Rauha uskoo Riston runoilevan, mutta naapurin Nelli Nuudelipää on toista mieltä.

Herra Lindbergin mielestä Risto on muuttunut erakoksi. Syynä ei ole runoilu vaan pelikone, jonka ruudulla ukkelit mäiskivät toisiaan. Kone päätyy herra Lindbergin huostaan, mutta pian hänenkin asunnostaan kuuluu ”oijoijoi”.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja viimeinen tötterö

Naapurin herra Lindberg on syönyt tietämättään Räppääjien viimeisen suklaakeksitötterön. Pian selviää, että keksijäätelötuuttien valmistus on lopetettu koko Euroopassa. Järkyttävä uutinen masentaa Riston. ”Minä en voi elää ilman keksijäätelötuutteja!” hän parahtaa.

Herra Lindbergin mielestä Riston on saatava nauttia keksijäätelötuutista vielä kerran elämässään. Hän saa selville, että muutama tötterö on jäljellä Höljäkän kyläkioskissa. Risto, Nelli, Rauha ja herra Lindberg lähtevät junalla kohti Höljäkkää. Pian Risto ja Nelli huomaavat, että junassa on muitakin tötterönpyydystäjiä. Ehtivätkö Risto ja Nelli päämääräänsä? Kuka saa syödä viimeisen tötterön?

Osta kirja

Risto Räppääjä ja kuuluisa Kamilla

Risto on varma, että hänen hiihtolomansa on pilalla, kun Nelli on mummilassa ja Riston huoneen valtaa lapsitähti Kamilla Puumalainen, Rauhan kunnianhimoisen koulutoverin tytär. Kamillan säännölliset elämäntavat äänenlämmitysharjoituksineen ärsyttävät Ristoa.

Mutta sitten Kamilla katoaa. Miksi Räppääjien kulmilla liikkuu hattupäinen, aurinkolaseja käyttävä ”televisioluvan tarkastaja”? Vai voisiko Kamillan katoamisen takana olla hänen kilpakumppaninsa Veronikan viekas säestäjä Rosamunda von Bintje?

Osta kirja

Risto Räppääjän kaverikirja

Risto Räppääjän ikiomassa kaverikirjassa on tilaa kaikille! Risto ja Nelli ovat täyttäneet malliksi omat sivunsa. He paljastavat lempiötökkänsä ja -tuoksunsa sekä pahimman tapansa.

Risto ja Nelli ovat tehneet myös luonnetestit tytöille ja pojille. Testaa, oletko a-, b- vai c-tyyppiä.

Riston testistä:  kun soitat tytölle, sanotko

a) hyvää päivää, saanko puhutella
b) mo
c) röh

Ristolla ja Nellillä on myös testi, jossa pitää arvata, mikä ei kuulu joukkoon, kuten vaikka:

a) piekana
b) porkkana
c) helmikana

Riemukkaan lisänsä tuovat ristomainen niksinurkka, visailut ja reseptit.

Osta kirja

Risto Räppääjä. Erittäin salainen – Top Secret

Hassuja tarinoita Riston elämästä!

Risto Räppääjä paljastaa nyt kamalimmat mokansa ja hassuimmat päähänpistonsa.

Kirja on täynnä humoristisia tarinoita ja salaisuuksia Riston elämästä, useimmiten kertojana Risto itse.

– Miksi Risto lopetti lakanoiden käytön?
– Miksi Risto alkoi nähdä ihmiset kaloina?
– Miksi Riston tukka muuttui vihreäksi?

Kirjassa paljastuu myös, mitä Räppääjillä tapahtuu vuoden merkittävinä päivinä. Minkälainen on Rauha Räppääjän äitienpäivä (hän ei ole äiti), miksi on hyvin tärkeää, että Rauha-täti saa jouluna hyasintin ja miksi Risto rakastaa pääsiäistä?

Osta kirja

Risto Räppääjän elokuvakirja

Kurkista ensimmäisen Risto Räppääjä -elokuvan kulissien taakse!

Elokuva alkaa siitä, kun Nelli Perhonen muuttaa naapuriin. Tässä kirjassa Alpo-johdattelee lukijansa elokuvan tarinaan, jota seurataan kuva kuvalta. Lisäksi paljastettaan filminteon salaisuuksia.

Osta kirja

 

RR kuin Risto Räppääjä

Räppääjien salaisuudet paljastuvat hupaisassa RR-kirjassa!

Minkälainen Risto Räppääjä oli vauvana?  Mikä on Nellin salaisuus, se, jonka hän on kertonut vain Ristolle?  Oliko herra Lindberg koulukiusattu? Minkälainen oli Rauha Räppääjän lapsuus? Entä mitä pakastaja-Elvin sanonnat ja sananparret tarkoittavat?
Kirja naurattaa tarinoilla, visoilla ja kuva-arvoituksilla.

Osta kirja

Risto Räppääjä saa isän

Elvi-täti on huolissaan Ristosta, koska poika viettää liikaa aikaansa naisseurassa, tätinsä Rauhan ja naapurin Nellin kanssa. ”Sinun pitää hankkia Ristolle miehekäs isähahmo”, Elvi toteaa Rauhalle.

”Ristoa on valmennettava miesten karskiin maailmaan.”

Osta kirja

Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli

Riston naapuri Nelli ”Nuudelipää” Perhonen muuttaa vanhempineen pieneen mökkiin maalle. Rauha-täti päättelee, että Perhosen perhe on köyhtynyt – lisätodiste on reikä Nellin mekossa. Risto auttaa Nelliä ottamalla Alpo-kissan hoitoonsa, mutta Alpo saakin yllättäen siirron toiseen kotiin, jossa se aiotaan pistää kuriin. Ovatko Alpon kissanpäivät luetut?  Ja mikä on se arvokas paperinpala, jonka Rauha päättää napata Elviltä Lennart Lindbergin avustuksella?

Osta kirja

Risto Räppääjä ja kaksoisolento

Nelli huomaa kadulla Riston ja yrittää huutaa hänelle, mutta Risto ei ole kuulevinaan vaan häipyy nurkan taakse. Rauha hämmästyy, kun näkee Riston kaupassa tutkimassa karkkihyllyjä, pojanhan piti olla kotona imuroimassa. Naapuri Lennart Lindberg taas pyytää Ristoa ongelle, mutta tämä ei tulekaan rantaan sovittuna aikana.

Onko kaupungissa Riston kaksoisolento?

Osta kirja

Risto Räppääjä ja Sevillan saturi

Risto ja hänen tätinsä Rauha elävät ”pientä, hyvää elämää” eivätkä edes unelmoi rikkauksista. Mutta eräänä päivänä Risto saa yllättävän kirjeen: Espanjan Sevillassa asuva sukulaismies Ernesti Ohranen harkitsee testamenttaavansa Ristolle koko omaisuutensa. Ernesti on tullut Suomeen ja haluaa tavata Riston mahdollisimman pian.

Vauhdikkaaseen ja hauskaan tarinaan perustuva elokuva Risto Räppääjä ja Sevillan saituri sai ensi-iltansa helmikuussa 2015.

Valokuvia leffan tapahtumista nyt myös uudessa leffakirjassa!

Osta kirja tai leffakirja

9789513184506_frontcover_draft_medium

Risto Räppääjä ja yöhaukka

Onko Risto Räppääjä Suomen Indiana Jones?

Risto pääsee Nellin kanssa lomalle Elvi-tädin ”kesäparatiisiin”, jossa Elvi komentaa lapsia tuttuun tapaansa. Hän kuitenkin unohtaa pölyhuiskan ja siivousmopin, kun lähistöltä löytyy rautakautinen käärmesormus. Sormus katoaa saman tien! Liikkuuko alueella ”yöhaukka” eli muinaisesineiden ryöstelijä? Jännittävät juonenkäänteet pitävät taas lukijan pauloissaan, ja naurulta ei voi välttyä!

Ilmestyy 20.7.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja yöhaukka, elokuvakirja

Risto viilettää kirjan sivuilta elokuvaan!

Tämä Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittama seikkailu riemastuttaa myös koko perheen elokuvana, jonka on ohjannut Timo Koivusalo. Elokuvassa hurjastelevat tutut suosikkinäyttelijät – löydät heidät kirjan hauskasta 16-sivuisesta kuvaliitteestä! Elokuvan ensi-ilta on 19.2.2016.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja pullistelija

Onko Sylvester Pöntinen pelkkä pullistelija?

Salaperäinen Sylvester Pöntinen muuttaa kehonrakentajaisänsä kanssa Riston naapuriin. Risto olettaa, ettei hänellä ole mitään yhteistä Sylvesterin kanssa, sillä Ristoa kiinnostaa enemmän räppääminen kuin pullistelu.

Mutta Nelli ja Sylvester ystävystyvät, samoin Rauha ja Sylvesterin isä Bill. Riston ja alakerran Lennartin maailma järkkyy, ja heidän viimeinen oljenkortensa on turvautua Elvi Räppääjän, ansioituneen kädenvääntömestarin apuun. Sitten alkaakin tapahtua…

Osta kirja

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Selvänäkijä kertoo Rauha Räppääjälle, että hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Kun Rauha näkee Riston vimmaisen ”Tähtiyö” -luonnoksen, hän tajuaa yhtäkkiä, kuka nero on: Risto. Viiva on kuin Vincent van Goghin! Molemmilla on punainen tukka, ja myös Risto kaipaa silloin tällöin yksinäisyyttä.

Dekkarimaisin juonenkääntein etenevä romaani on myös komedia – Rauha Räppääjän pakkomielle Riston neroudesta johtaa pyörryttävään seikkailuun.

Osta kirja

Risto Räppääjän laulukirja + CD

Risto Räppääjä -elokuvien parhaat laulut – mukana cd!

Risto Räppääjän laulukirjaan on koottu Räppääjä-elokuvien suosituimmat kappaleet sanoineen ja nuotteineen. Kuusitoista Iiro Rantalan säveltämää ja Sinikka ja Tiina Nopolan sanoittamaa laulua ovat jo lasten klassikkoja: Mageet sanat, Hei Nuudelipää, Kaikki kuntopiiriin vaan, Täältä pesee, Sitten tuli viileä Venla.

Osta kirja

Risto Räppääjä kauhan varressa

Räppejä ja herkkuruokia Risto Räppääjän tapaan!

Tiedätkö mitä ovat Räppäävät raakapallot, Kahmittavat kauralastut, Kalastaja-Riston lomakeitto tai Nellin päättömät nuudelit?

Osta kirja

Risto Räppääjä ja juonikas Julia

Räppirosvo vauhdissa!

Risto ja Nelli tutustuvat Juliaan, keikkailevaan ja räppäävään kitaratyttöön. Hän kuulee Riston tekemän räpin ja nappaa sen ohjelmistoonsa, Julian omat ideat kun eivät ole yhtä lennokkaita. Räpistä tulee hitti! Risto on imarreltu huomiosta ja tekee Julialle toisenkin räpin.

Osta kirja

Risto Räppääjä liikenteessä

Liikennesäännöt haltuun Risto Räppääjän kanssa!

Risto Räppääjä liikenteessä saattelee kaikki iloisesti ja sujuvasti matkaan Riston, Nellin ja liikenneturvallisuuden asiantuntijoiden opastamana.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja pullistelija -leffakirja

Risto Räppääjä ja pullistelija -leffan keskeisissä rooleissa nähdään Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Eelis Kesäläinen, Ylermi Rajamaa, Pamela Tola, Jenni Kokander ja Timo Lavikainen. Laulut on säveltänyt Iiro Rantala. Elokuva perustuu samannimiseen kirjaan, josta julkaistaan leffakannella ja -liitteellä varustettu laitos.

Osta kirja

 

Risto Räppääjä maalla, merellä ja ilmassa

Risto Räppääjän räppikuvakirja kulkuvälineistä!

Räppääjäfanien pikkusiskot- ja -veljetkin pääsevät nyt kyytiin! Tässä kuvakirjassa matkaa tehdään riimien rytmittämänä!

Osta kirja

Risto Räppääjä ja ujo Elmeri

Pitääkö olla reipas, Risto Räppääjä?

”Onko Perun pääkaupunki Nuha, Köhä vai Lima?” Suomen suosituin räppääjä hauskuuttaa kaikenikäisiä lukijoita!

Osta kirja 

Risto Räppääjän elokuvalauluja

Lauletaan Riston ja Nellin kanssa tuttuja kappaleita!

Risto Räppääjän elokuvalauluja -kirja sisältää kolmetoista maestro Iiro Rantalan säveltämää kappaletta, jotka ovat peräisin menestyselokuvista Risto Räppääjä ja pullistelija sekä Risto Räppääjä ja väärä Vincent (Solar Films, 2019 ja 2020).

Osta kirja

Risto Räppääjän alkuräjähdys

Risto Räppääjä – mageeta ja kliffaa jo 25 vuotta! Risto Räppääjän alkuräjähdys sisältää sarjan 3 ensimmäistä osaa: Hetki lyö, Risto Räppääjä, Risto Räppääjä ja kauhea makkara sekä Risto Räppääjä ja Nuudelipää.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja lapsenvahti

Mitä tapahtuu, kun Lennart Lindberg joutuu Risto-vauvan lapsenvahdiksi? Lastenromaani Risto Räppääjä ja lapsenvahti perustuu näytelmään Risto Räppääjä vauvana, jonka kantaesitys oli nukketeatteri Hevosenkengässä vuonna 2012.

Osta kirja

Risto Räppääjä ja villi kone -leffakirja

Risto villin koneen pauloissa — myös valkokankaalla! Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kuvittama teos julkaistiin leffan kunniaksi elokuvakannella ja -liitteellä varustettuna.

Osta kirja

Risto Räppääjä liikenteessä. Uudistettu laitos

Turvallisesti liikenteeseen Risto Räppääjän kanssa! Risto Räppääjän innostava liikennekirja rohkaisee ja opastaa – nyt ajanmukaisilla liikennemerkeillä ja -säännöillä uudistettuna!

Osta kirja

Risto Räppääjä ja viileä Venla

Mari Rantasilan ohjaama Risto Räppääjä ja viileä Venla (2012) on yksi suosituimmista Risto Räppääjä -elokuvista. Räppääjä-fanien toive toteutui 2023, kun elokuvan tarina ilmestyi kirjana. Humoristisessa tarinassa päähenkilöt joutuvat muutaman päivän aikana identiteettikriisiin.

Osta kirja