Uusi hykerryttävä Risto Räppääjä ja Yöhaukka nyt elokuvateattereissa!

Risto Räppääjä löytää onkimatoja kaivaessaan aarteen ja löytöpaikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset. Kun alueelta löytynyt arvokas rautakautinen sormus katoaa, näyttää varmalta, että lähistöllä liikkuu kaivauksia ryöväävä yöhaukka!

Tapaus saa ällistyttävän käänteen, kun selviää, että Rauha Räppääjä on sekaantunut asiaan. Vielä kummallisemmaksi kaikki menee, kun Lennart Lindberg joutuu epäiltynä telkien taakse. Onko Elvillä salattu menneisyys ja miksi ihmeessä Nellikin alkaa käyttäytyä oudosti? Tästä kaikesta Risto aikoo ottaa selvää. Hänestä sukeutuu kansainvälinen seikkailija, joka lähtee
tuon salaperäisen yöhaukan jäljille.

Risto Räppääjä ja yöhaukka -elokuvan ovat käsikirjoittaneet Sinikka ja Tiina Nopola sekä Timo Koivusalo. Tarina perustuu  Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan. Elokuvan ohjaa Timo Koivusalo ja sen tuottaa Artista Filmi Oy yhteistyössä Ricky Rapper Oy:n kanssa.

Elokuvan levittäjänä toimii The Walt Disney Company Nordic.

Seuraa elokuvaa:

Facebookissa

YouTubessa

Instagramissa

 Muista myös edellisen elokuvan Risto Räppääjä ja Sevillan saituri DVD ja Blu-ray!

 

Näyttelijät

Risto Räppääjän roolin näyttelee Samuel Shipway ja Nellin roolissa nähdään Sanni Paatso. Samuel Shipway on 14-vuotias ja kotoisin Lempäälästä. Hänet on nähty mm. Yle TV2:n Sohvaset-sarjassa, sekä MTV3:n Kidsing – ohjelmassa. Helsinkiläinen 13-vuotias Sanni Paatso on näytellyt aiemmin Veikko Aaltosen ohjaamassa tv-sarjassa Naisia kaupungilla.

Elokuvan aikuisia päärooleja tähdittävät Minttu Mustakallio (Rauha Räppääjä), Vesa Vierikko (Lennart Lindberg) ja Riitta Havukainen (Elvi Räppääjä). Elokuvassa ovat mukana myös näyttelijät Laura Malmivaara (Klaudia Kämäräinen, arkeologi), Rinna Paatso (naispoliisi Anita Petkel), Ville Myllyrinne (miespoliisi Taisto Huhmar),  Tuomas Rinta-Panttila (toimittaja), Risto Salmi (helppoheikki torilla), Sulevi Peltonen (vahtimestari museolla), Janne Turkki (isä torilla), Eena-Emerina Toivonen (tytär torilla), Emily Shipway (Elvi lapsena) ja Jake Nyman (kykyjenetsijä Edward G. Tappinen).

Risto Räppääjä
(Samuel Shipway)

Nelli Nuudelipää
(Sanni Paatso)

Lennart Lindberg
(Vesa Vierikko)

Rauha Räppääjä
(Minttu Mustakallio)

Elvi Räppääjä
(Riitta Havukainen)

Klaudia Kämäräinen
(Laura Malmivaara)

 

TEKIJÄT

Ohjaaja TIMO KOIVUSALO
Kuvaaja PERTTI MUTANEN F.S.C
Apulaisohjaaja SUSANNA PALIN
Musiikki ESA NIEMINEN
Lavastaja MARKKU MYLLYMÄKI
Äänisuunnittelu JYRKI LUUKKO
Puku- & maskeeraussuunnittelu ERJA MIKKOLA
Rekvisiitta KATARIINA JÄRVI
Järjestäjä TIMO SAVUNEN