Risto Räppääjä

Noin kymmenvuotias poika, joka asuu tätinsä Rauhan kanssa. Harrastaa rummutusta ja räppäämistä. Paras ystävä naapurin Nelli ”Nuudelipää” Perhonen. Risto asuu mieluummin tätinsä Rauhan kanssa kuin vaihtaa alituisesti asuinpaikkaa äitinsä Ursulan kanssa, joka on tutkijana ulkomailla.

Nelli ”Nuudelipää” Perhonen

Riston naapuri samasta talosta. Nellin paras kaveri ennen Ristoon tutustumista oli hänen Alpo-kissansa. Nelli on Riston tavoin ainoa lapsi. Nelli on paljon yksin, sillä hänen vanhempansa ovat kiireisiä tv-kokkeja.

Rauha Räppääjä

Riston täti, puhelinmyyjä, joka koheltaa jatkuvasti, niinpä hän joutuu usein hämmentäviin tilanteisiin ja saattaa niihin Ristonkin. Rauha on ihastunut alakerrassa asuvaan herra Lindbergiin.

Lennart Lindberg

Hiukan ujo poikamies samasta talosta. Avulias ja harkitseva, tahattoman koominen Rauha Räppääjän tavoin. Ihastunut Rauha Räppääjään.

Ursula Räppääjä

Risto Räppääjän äiti, josta ainoastaan puhutaan silloin tällöin. Tutkija, joka elää ulkomailla ja vaihtaa usein asuinpaikkaa.

Elvi Räppääjä

Rauha Räppääjän serkku, vanhanajan ankara talousihminen, varhaiseläkkeellä. Hänet pyydetään apuun kirjassa Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi, jossa Rauha nyrjäyttää nilkkansa eikä voi laittaa Ristolle ruokaa. Elvillä on myös toinen puoli: hän on räväkkä harrastajanäyttelijä ja Rauhaa vikkelämpi romanttisissa suhteissa.

Pinja ja Pontus Perhonen

Nelli Perhosen kiireiset vanhemmat, tv-kokkeja.